آموزش مهارت های سفر

ویزای شنگن

2

ویزای شنگن چیست؟

ویزای شنگن ویزایی است که در همه‌ی کشورهای عضو توافق نامه‌ شنگن معتبر است. توافق‌نامهٔ شِنگن نیز در سال ۱۹۸۵در لوکزامبورگ از سوی بلژیک، فرانسه، آلمان غربی، هلند و لوکزامبورگ به امضا رسید و اکنون تمام کشورهای اتحادیه اروپا بجز بریتانیا و ایرلند وارد این توافق‌نامه شده‌اند که ۲۶ کشور می‌باشند.

ویزای شنگن چیست؟

 این ۲۶ کشور عبارت اند از: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس. با این معاهده، ورود ساکنین کشورهای اروپایی بدون ویزا به این کشورها آزاد شد تا مشکلات رفت و آمد بین مرزی برای آن‌ها کم شود. اما کشورهایی نیز وجود دارند که از اعضای اتحادیه اروپا نبوده اما از طریق بستن قرادادهای مخصوص بخشی از محدوده شنگن بشمار میروند. برای مثال نروژ و ایسلند عضوی از اعضای اتحادیه اروپا نیستند اما عضو قرارداد شنگن هستند. بنابراین ویزای شینگن برای کسانی است که ساکن یا اتباع کشورهای محدوده شینگن نیستند و می‌خواهند به این محدوده وارد شوند که اطلاعات آنها توسط سامانه اطلاعات ویزای کشورهای عضو شینگن اطلاعات جامع ویزاها در یک سیستم ثبت می‌شود و در مرزهای ورودی شینگن در اختیار مقامات مرزی قرار می‌گیرد.

 لازم به ذکر است ساکنین و اتباع کشورهای قاره آمریکا (غیر از چند کشور معدود مثل کلمبیا، پرو، بولیوی و…) و ساکنین و اتباع قاره استرالیا و کشورهای ژاپن،کره جنوبی و مالزی نیازی به گرفتن ویزای شینگن ندارند و می‌توانند به مدت حداکثر ۹۰ روز به این کشورها وارد و یا خارج شوند.

ویزای شینگن

         اعضای اتحادیه اروپا که در توافق‌نامهٔ شنگن حضور دارند

         اعضای اتحادیه اروپا که درخواست حضور در توافق‌نامهٔ شنگن داده‌اند

         اعضای اتحادیه اروپا که در توافق‌نامهٔ شنگن حضور ندارند

         اعضای غیر اتحادیه اروپا که در توافق‌نامهٔ شنگن حضور دارند

انواع ویزای شینگن:

ویزای شینگن در4 کلاس صادر می شود :

ویزای نوع A : ویزای ترانزیت است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و می تواند فقط در یکی از فرودگاههای شینگن پرواز خود را تعویض و راهی کشوری در خارج از شینگن گردد.

ویزای نوع B : ویزای عبور (ترانزیت) است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را دارد و به شما اجازه می‌دهد تا برای مدت‌زمان حداکثر ۵ روز از خاک کشوری در ناحیه شینگن عبور کنید.

ویزای نوع C : ویزای توریستی است که اکثر متقاضیان با آن وارد شینگن می شوند.

ویزای نوع D : ویزای بلندمدت است که معمولا دانشجویان, محققان, متخصصان، هنرمندان، ورزشکاران, بیماران برای درمان, تجار و بازرگانان ازآن استفاده می کنند تا بتوانند در طی مدت اعتبار ویزا به صورت یک بار یا متعدد به شینگن وارد و از آن خارج شوند.

ویزای شنگن

انواع ویزا از نظر تعداد دفعات ورود:

 تعداد دفعاتی که مسافران می توانند در مدت اعتبار ویزای خود به شنگن وارد شوند به 3 صورت زیر در ویزای شنگن درج و مشخص می شود:

الف) یک بار ورود (Single-entry) ؛

که با رقم 1 در ویزا مشخص شده به این معنی است که پس از یک بار ورود و خروجتان از شنگن، ویزا بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد. ویزایی که برای یک بار ورود معتبر باشد پس از یک بار استفاده از آن همیشه باطل است.

ب) تعداد ورود مشخص ؛

 که با رقم از 2 به بالا در ویزا مشخص می شود و به این معنی است که در مدت اعتبار ویزای خود می توان به دفعاتی که در ویزا مشخص شده به محدوده شنگن وارد شد و پس از استفاده از تعداد دفعات مجاز ورود، ویزا بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد.

پ) تعداد ورود نامحدود (Multiple-entry) ؛

 که با کلمه «مولتی» در ویزا مشخص می شود و به این معنی است که در مدت اعتبار ویزا و روزهای مجاز درون ویزا می توان بصورت نامحدود به محدوده شنگن وارد شد.

 بایستی توجه داشت که تعداد روزهای مجاز با هر بار ورود و خروج از شنگن محاسبه و کسر می گردد. برای مثال اگر تعداد روز مجاز در ویزا 30 روز باشد و پس از 10 روز اقامت در شنگن از آن خارج شده و با استفاده از نوع ویزای (مالتیپل) وارد شنگن شویم، 10 روز اقامت قبلی از تعداد روزهای مجاز کسر و 20 روز مجاز دیگر جهت استفاده باقی می ماند.

مراحل دریافت ویزای شنگن

– تعیین وقت سفارت؛
  بهتر است قبل از آماده کردن مدارک برای تعیین وقت سفارت اقدام کنید. درخواست تعیین وقت با توجه به سفارت کشور مورد نظر، به صورت حضوری، تلفنی یا اینترنتی به مسافر داده می‌شود. سفارت معمولا وقت عادی به مسافر می‌دهد، بنابراین بهتر است حداقل از ۲ ماه قبل سفر برای تعیین وقت اقدام کنید. در شرایط خیلی خاص پزشکی و … با صلاحدید خود سفارت، وقت فوری هم داده می‌شود. در بسیاری از موارد هنگام گرفتن وقت مدارک دلیل سفر (مانند دعوتنامه، پذیرش تحصیلی و ..) را رویت می کنند. همچنین سفارت فرم ها ولیست مدارک مورد نیاز را در اختیار مسافر قرار می دهد.

– مصاحبه و ارایه مدارک؛
  بعد از تعیین وقت مسافر یک روز برای مصاحبه و ارائه مدارک در سفارت حاضر می‌شود. سوال‌های مصاحبه سفارت معمولا سوال‌هایی کلی در مورد خود شخص و دلایل سفر خواهد بود. عکس و اثر ده انگشت مسافر هم در زمان مصاحبه برای ثبت در سیستم گرفته می‌شود. در نهایت و پس از پایان مصاحبه زمان تقریبی اعلام نتیجه قبولی و یا رد ویزا اعلام می شود.

– اعلام نتیجه؛
درخواست دهنده می تواند با مراجعه و یا تلفن از تایید و یا رد درخواست ویزای خود با خبر شود.

– دریافت ویزا؛
  عموما در هنگام دریافت ویزا مدارک تکمیلی بعدی شامل بلیط هواپیما، بیمه مسافرتی و برگه رزرو هتل را درخواست می نمایند. لازم به ذکر است تاریخ این مدارک باید منطبق به هم و مطابق محدوده زمان اعتبار ویزا باشد.

راهنمای ویزای شنگن

مدارک مورد نیاز درخواست ویزای شنگن

 مدارک مورد نیاز برای همه کشورهای عضو شینگن شبیه به هم است؛ فقط در جزئیات کمی متفاوت است. مدارکی که باید در روز مصاحبه همراه داشته باشید عبارتند از:

– فرم تکمیل‌شده درخواست ویزا؛
اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است که باید از سفارت مربوطه به صورت حضوری یا اینترنتی دریافت شود. این فرم را باید به همراه مدارک مورد نیاز دیگر در زمان مصاحبه ارائه دهید.

توجه: هرچند که این کشورها عضو شینگن هستند و ویزای همه‌شان ویزای شینگن محسوب می‌شود، اما فرم درخواست برای هر کشوری متفاوت است، بنابراین مثلا برای درخواست ویزای آلمان نباید به سفارت فرانسه مراجعه کرد.

– شناسنامه ایرانی؛
ترجمه‌ی رسمی شناسنامه با فتوکپی از تمام صفحات باید حتماً موجود باشد.

– گذرنامه؛
اعتبار گذرنامه باید حداقل شش ماه بعد از تاریخ درخواست ویزا باشد. کپی گذرنامه را تنها از صفحات یک تا پنج و همین‌طور صفحاتی که در آن‌ها مهر ویزا خورده، تهیه کنید.

– سه قطعه عکس رنگی؛
در صورتی که عکس همراهان در گذرنامه‌ی متقاضی باشد، باید برای همراهان نیز دو قطعه عکس در مدارک در نظر بگیرید. ویژگی‌های ضروری عکس مورد نظر: عکس رنگی، زمینه سفید، تمام رخ، جدید که کاملا با ظاهر فعلی صاحب عکس هم‌خوانی داشته باشد، در ابعاد ۶ در ۴ باشد.
طبق مقررات شنگن، عکس شما بر روی برچسب ویزا چاپ خواهد شد.

– اسناد رسمی شغلی و منابع مالی؛
گواهی اشتغال به کار که روی سربرگ رسمی محل کار، با امضای مدیر عامل و ذکر سمت شغلی، حقوق ماهانه و مدت زمان اشتغال به کار باشد.
لازم است که این مدارک به همراه ترجمه‌شان به سفارت ارائه داده شوند:

  • پرینت حساب بانکی؛ گردش سه ماه آخر و مانده حساب که روی سربرگ انگلیسی بانک و مهر شده باشد.
  • در صورت داشتن بیمه کاری، سوابق سه ماه آخر قبل درخواست ویزا
  • در صورت داشتن سند ملکی به نام شخص درخواست کننده؛ اصل و ترجمه‌ سند که اصل سند هنگام تحویل بقیه مدارک به مسافر بازگردانده خواهد شد.

– بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد؛
با تاریخ های در محدوده اعتبار ویزا

– بیمه مسافرتی؛
برای کل مدت زمان سفر که باید حداقل هزینه ۳۰ هزار یورو را برای هر مسافر پوشش دهد.متقاضیان روادید باید بیمه‌ مسافرت فردی یا جمعی داشته باشند. این بیمه باید هزینه‌های احتمالی بازگشت به میهن تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری را پوشش دهد و تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شینگن معتبر باشد. شرکت بیمه‌گذار باید نماینده‌ای معتبر در کشور مقصد داشته باشد؛ در ضمن شخص دعوت‌کننده در کشور مقصد هم می‌تواند بیمه‌ی مسافرتی را از یک شرکت بیمه در آن کشور بگیرد.

– واچر (برگه رزرو) رزرواسیون هتل؛
برای کل مدت اقامت و مطابق با تاریخ بلیط رفت و برگشت.

– دعوت‌نامه؛
اصل دعوت‌نامه که شخص دعوت‌کننده از کشور مقصد برای مسافر فرستاده. اگر دعوت‌نامه داشته باشید نیازی به برگه رزرواسیون هتل نخواهید داشت.

 نکته: مدارک مورد نیاز ممکن است گاهی با توجه به شرایط فرد و کشور صادرکننده ویزا متفاوت باشد که در این صورت بهتر است به بخش ویزای توریستی مربوط به همان کشور مراجعه کنید.

 توجه: مدارک ترجمه شده، نیاز به مهر دادگستری دارند که معمولاً دارالترجمه‌ها خودشان پس از ترجمه مدارک، برای گرفتن این مهر اقدام می‌کنند.

مدت و هزینه صدور ویزای شنگن

 بررسی اولیه‌ مدارک برای صدور ویزا معمولا دو تا سه هفته طول می‌کشد. ممکن است ویزا زودتر صادر شود یا تا صدور قطعی و تکمیل مدارک چند هفته‌ای بیشتر زمان احتیاج باشد ولی عموماً تا شش هفته بعد از تحویل مدارک به بخش کنسولی، مشخص خواهد شد که شما واجد دریافت ویزای شنگن هستید یا خیر.

 قیمت صدور ویزای شینگن ۶۰ یورو است که در زمان درخواست به صورت نقدی در محل پرداخت می‌شود. لازم به ذکر است که کودکان زیر ۶ سال هزینه کنسولی ندارند، هزینه برای کودکان بین ۶ تا ۱۲ سال ۳۵ یورو است.

هزینه صدور ویزای شنگن

 مدت اعتبار ویزا حداکثر ۹۰ روز در یک مدت شش ماهه است. یک ویزای شینگن دو تاریخ مشخص دارد؛ یکی تاریخ اعتبار ویزا و یکی تعداد روزهای مجاز ویزا که حداکثر ۹۰ روز است. برای ورود شما به محدوده لازم است هر دو تاریخ معتبر باشند. یک کد هم برای مشخص کردن تعداد دفعه‌های مجاز ورود شما به محدوده شینگن است که می‌تواند از یک تا نامحدود باشد.

 مدت تاریخ اعتبار ویزا برای کسانی که اولین بار ویزای شینگن درخواست می‌کنند، معمولا ۱۵ روز است و با درخواستشان برای اقامت بیش از ۱۵ روز موافقت نخواهد شد مگر اینکه دلیل موجهی برای اقامت طولانی‌تر ارائه دهند.

نکات مهم در گرفتم ویزای شنگن

نکات مهم:

– برای دریافت ویزای شنگن برای کسانی مثل زنان خانه‌دار یا فرزندان که تحت تکفل‌اند، گواهی اشتغال به کار و شرح صورت‌حساب بانکی (با تاریخ گشایش حساب) مربوط به همسر یا پدر الزامی‌ است.

– کد تعداد دفعه‌های مجاز ورود تعیین می‌کند با این ویزا چند بار می‌توانید به محدوده شینگن وارد شوید. کد ۱ (سینگل) یعنی اینکه پس از یک بار ورود و خروجتان از شینگن، ویزای شما بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد. به همین ترتیب کد نامحدود (مالتیپل) به معنی ورود نامحدود به محدوده شینگن است و شما می‌توانید در مدت اعتبار ویزا و تعداد روزهای مجاز مشخص در ویزای‌تان به شنگن وارد و از آن خارج شوید.

– اکیدا توصیه میشود (بویژه برای افرادی که اولین باز ویزای شنگن میگیرند) به همان کشوری وارد شوند که درخواست ویزا را از آن کشور کرده اند. فرض کنیم شخصی میخواهد خانواده خود در ایتالیا را ملاقات کند و در عین حال سری هم به فرانسه بزند. چنانچه از سفارت ایتالیا درخواست ویزای شنگن کند، اکیدا توصیه میشود اول به ایتالیا برود (ورود او در ایتالیا انجام شود) مثلا اگر شما ویزای شینگن خود را از یونان گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید، مقامات مرزی در فرانسه می‌توانند به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از شینگن اخراج کنند.

– بعد از ورود به محدوده شینگن عملا می‌توانید به همه کشورهای آن مسافرت کنید چرا که کنترل مرزی بین کشورهای شینگن وجود ندارد.

– داشتن ویزای شینگن لزوما به معنی تضمین ورود شما به محدوده نیست. مقررات گفته‌شده چهارچوب کلی است و مقامات مرزی هر کشوری مجازند تا با توجه به وضعیت ویژه هر مسافر به او اجازه ورود بدهند و یا از ورودش به محدوده شینگن جلوگیری کنند.

– افرادی که ویزای شینگن در گذرنامه‌ی خود دارند، شانس بیشتری برای اخذ ویزای دوباره خواهند داشت.

– توجه کنید که اگر بخواهید بیش از ۹۰ روز در محدوده شنگن بمانید، دیگر نیازی به ویزای شنگن ندارید بلکه باید درخواست اقامت بدهید و از طریق سفارت پیگیر مراحل اقامتی خود باشید

– اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده شنگن استفاده کنید، باید حتما ۳ ماه خارج از شنگن بمانید تا بتوانید مجددا ویزای شنگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید برای حداکثر یکسال هم ویزای شنگن دریافت کنید.

– مسافر ورودی به شنگن باید آماده باشد که در صورتی که در هر زمانی و به هر دلیلی مورد شک مقامات مرزهای ورودی شنگن قرار گیرد موارد زیر را توضیح دهد:
1- هدف از مسافرت وی چیست و صحت آن را از طریق ارائه مدارک ثابت کند.
2- آدرس محل اقامتش وی در شنگن (هتل یا نزد آشنایان) کجاست.
3- از پس هزینه مدت اقامت خود در شنگن بر خواهد آمد یا خیر (پول به همراه دارد و یا اینکه شخص دیگری پرداخت مخارج وی را تقبل کرده است و در اینصورت نام, آدرس و شماره تلفن این شخص)
4- بلیط ترک شنگن دارا باشد و یا اینکه پول کافی جهت خرید بلیط جهت ترک شنگن را دارا باشد.


منبع: پرند تراول ، ویکی پدیا

2 دیدگاه

  1. ضیااحمد عیار 1395/07/04 در 10:03 -  پاسخ دادن

    باید به کشورهای عضو شینگن تبریک گفت که سهولت های لازم را برای کسانیکه از کشورهای عضو شینگن دیدن مینمایند و تحقیقات علمی انجام میدهند و درضمن شناخت وتبادل نظر فرهنگ های دنیا بخاطر پیشرفت ملت ها سهولت بسیار معتبر میباشد

    • محمد ناصر کبیریان 1395/07/04 در 22:09 -  پاسخ دادن

      با نظر شما کاملا موافقم

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشرنخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند. *

بنر تبلیغاتی 300x300
  • سفر مجازی به موزه‌ها با فناوری گوگل

    سفر مجازی به موزه‌ها با فناوری گوگل

     سفر مجازی به موزه‌ها با فناوری گوگل و دوربین‌های گوگل میسر شده است. حتماً برای شما هم جالب است که بدانید این دوربین می‌تواند تصاویری با کیفیت گیگاپیکسل از عکس ها و نقاشی های نصب شده در این موزه ها تهیه کرده و در معرض دید علاقمندان قرار دهد که در نوع خود بی نظیر…

  • فواید سفر

    سفر و فواید سفر از نظر امام علی (ع)

     در ادیان مختلف به وفور از فواید سفر سخن گفته شده و بزرگان دین ما نیز نظر ویژه‌ای به این مقوله داشته‌‌اند. شعری در دیوان منسوب به امام علی (ع) هست كه می گوید: تغرب عن الاوطان فی طلب العلی *** و سافر ففی الاسفار خمس فوائد تفرج هم واكتساب معیشة *** و علم و…

  • ویزای شنگن

    ویزای شنگن

    ویزای شنگن چیست؟ ویزای شنگن ویزایی است که در همه‌ی کشورهای عضو توافق نامه‌ شنگن معتبر است. توافق‌نامهٔ شِنگن نیز در سال ۱۹۸۵در لوکزامبورگ از سوی بلژیک، فرانسه، آلمان غربی، هلند و لوکزامبورگ به امضا رسید و اکنون تمام کشورهای اتحادیه اروپا بجز بریتانیا و ایرلند وارد این تو

دیدگاه‌های شما:

تلفن سفارش: 09150601004

E-mail: paksafar.com@gmail.com

Linked In Facebook Aparat Instagram Telegram